Wat je allemaal kunt doen met een laser pointer

Wat je allemaal kunt doen met een laser pointer

De laser pointer was niet zo lang geleden nog een speeltje voor kinderen. Een gevaarlijk speeltje zelfs die in de obscuriteit leefde. Tegenwoordig is dat wel anders. Laserpennen zijn namelijk helemaal hot. Het wordt nog steeds gebruikt als speeltje, maar veel vaker als hulpmiddel. Zo gebruiken professoren een laser pointer om bepaalde dingen op een scherm of bord aan te wijzen. Dat is natuurlijk een stuk beter dan een lineaal of stok zoals ze het vroeger deden om dingen aan te wijzen in een klaslokaal of collegezaal..

 

De doeleinden van de laser pointer

Een laser pointer was niet zo gek lang geleden nog illegaal in Nederland. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen een laserpen. Zowel professoren als biologen, maar ook voetbaltrainers hebben baat bij een laserpen. Al moet je als voetbaltrainer natuurlijk niet de laserpen gebruiken om je tegenstanders te verblinden bij een vrije trap, zoals je dikwijls op televisie ziet. Waar kan je een laser pointer allemaal bij gebruiken?

 

In het onderwijs
In het onderwijs is de laserpen al langere tijd mateloos populair. Gemakkelijk om bepaalde lectuur snel aan te kunnen wijzen. Dat gaat natuurlijk wat secuurder dan met een stuk of met je vinger. Daarbij weet iedereen dat wijzen natuurlijk erg onbeleefd is. Dat kan je natuurlijk niet hebben als leraar zijnde. Eén van de hoofdtaken van een leraar is immers opvoeding.

 

In het bedrijfsleven

Ook het bedrijfsleven heeft de laser pointer omarmd. Tijdens een presentatie of vergadering met een powerpoint is een laserpen natuurlijk geen overbodige luxe. Sterker nog, bij menig bedrijf zijn laserpennen net zo gewoontjes als een pen om mee te schrijven. De laserpen is dan natuurlijk nog altijd een stukje leuker!

 

In de entertainmentindustrie

Je zult het niet geloven, maar lasers zijn razend populair in de entertainmentindustrie. Er zijn zelfs liedjes die Laserlight heten (David Guetta ft. Jessie J). In iedere zichzelf respecterende discotheek vind je lichtshows onder leiding van groene laserstralen.

Lasers worden vaker gebruikt en hebben meer nut dan je in eerste instantie denkt. Tegenwoordig kan je zelf al een laser pointer krijgen voor 15 euro. Je hoeft er zelfs niet voor naar een speciale winkel, maar kunt de laser pointer eenvoudig online bestellen. Schijn erop los!

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons