Astronomie wordt leuker met een laserpen

Astronomie wordt leuker met een laserpen

Wat hebben astronomie en een laserpen met elkaar te maken? Het antwoord is zonneklaar: helemaal niets! Toch kan je ze wel degelijk combineren. Sterker nog, je krijgt dan een ijzersterke combinatie. Astronomie wordt namelijk een stuk leuker met een laser pointer.

 

Sterren bekijken

Bij astronomie draait het allemaal om sterren en planeten. Als het donker wordt, komen de astronomen pas echt buiten. Nou zullen de meeste van onze lezer geen doorgewinterde astronoom zijn. Daarom geven wij een korte inleiding in astronomie. Astronomie is simpel gesteld het observeren van het heelal. Een fantastische hobby waar mensen zelfs hun werk van maken. Sterrenkunde is dan ook fantastisch. Het heelal is nog één groot raadsel, maar langzaamaan vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats.

 

Wijs sterren aan met een laserpen

Als jij fan bent van het heelal – en wie is dat nou niet? – dan wil je natuurlijk alles ontdekken over het heelal. Maar je wilt ook je vrienden of vriendin kennis laten maken met je hobby. Dan is een laser pointer natuurlijk wel zo handig. Het laserlicht is namelijk zo sterk dat je uitstekend sterren en planeten kunt aanwijzen. Natuurlijk kan je ook voor de ouderwetse manier gaan en met je vinger wijzen, maar dat is natuurlijk nooit zo accuraat. Met een laser pointer krijg je geen ‘waar dan’ om je oren geslingerd, maar is het meteen duidelijk wat je bedoelt. Dat is natuurlijk wel zo handig.

 

Leer meer over astronomie dankzij lasers

Ook als je pas net begonnen bent met het heelal verkennen, is een laser pointer geen overbodige luxe. Het is leuk om naar sterren te wijzen met een laserpen. Als je met een ervaren astronoom bent, kan je een laserpen natuurlijk uitstekend gebruiken om te vragen welke ster die daar rechts precies is. Je leert spelenderwijs steeds meer over het fascinerende onderwerp. Niet mis, toch?

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons