Spelen met je huisdier met een laserpen

Huisdieren vinden het fantastisch om achter een lichtje aan te rennen en voor het baasje is het natuurlijk ook fantastisch, want het kost (bijna) geen enkele inspanning. Bent u op zoek naar een laserlampje om daarmee met uw huisdier te kunnen spelen? Dan raden wij u dit product aan: laserlampje speciaal voor huisdieren

 

Dit speciale laserlampje zijn namelijk klasse 2 laserlampjes, hetgeen zoveel betekent dat ze niet schadelijk voor de ogen zijn als u er per ongeluk mee in de ogen van uzelf of uw huisdier schijnt. Het wordt echter wel afgeraden om ermee in de ogen te schijnen. Dit type laser is namelijk het minst fel, waardoor deze het meest veilig is voor uw eigen ogen en de gevoelige ogen van uw huisdieren. Het gebruik van groene laserpennen wordt sterk afgeraden, omdat dat type laserpen is voorzien van een uiterst felle laserlamp.

 

Waarom is een laserpen zo aantrekkelijk voor een hond of een kat?

Katten zijn van nature nieuwsgierig en geïnteresseerd in kleine dingetjes, vooral als die snelle, vreemde bewegingen maakt. Hun prooien doet dat namelijk ook. Voor een kat maakt het niet uit dat het slechts een lichtpuntje is en geen echte prooi. Het is klein, maakt snelle en onverwachte bewegingen, waardoor het perfect is om achteraan te zitten, om te spelen en om te oefenen voor de echte jacht.

 

In plaats van een lichtpuntje van een laserpen kunt u natuurlijk ook een of ander voorwerp aan een touwtje gebruiken, maar voor een kat is dat voorwerp aan een touwtje lang niet zo’n realistisch prooi als het lichtpuntje van de laserpen. Een voorwerp aan een touwtje maakt namelijk altijd alleen maar voorspelbare bewegingen, hoe goed u uw best ook doet, en uw kat merkt dat.

Zo’n lichtpuntje lijkt wel een beetje op een vlieg of een ander klein beestje en dat is voor een kat ideaal om mee te spelen.

 

Voor alle rassen honden en katten

Overigens is een laserpen niet alleen voor katten leuk speelgoed. Ook honden vinden het geweldig om achter het lichtpuntje van de laserpen aan te rennen. Ook op honden en andere prooijagers heeft dit lichtpuntje hetzelfde effect als op katten. Dit geldt voor honden en katten uit alle rassen en niet specifiek voor de rassen die bekend staan als echte jagers, zoals een jachthond.

 

Het kleine, bewegende lichtpuntje maakt meteen het jagersinstinct van uw huisdier wakker en staat garant voor vele uren speelplezier met uw viervoeter.