Katten en laserpennen

Katten en laserpennen

Voor katten is een veelgebruikt speeltje een laserpen. Er zit geen verschil voor een kat in de diverse kleuren laserstralen, want een kat denkt maar aan één ding bij het zien van een laserstraal. Net zoals honden hebben ook veel katten een jagersinstinct.

 

Spelen met de laserpen

Zij willen de ongrijpbare laserstraal te pakken krijgen, maar dit is onmogelijk. Buiten zie je ook vaak katten die jagen op vogels, kikkers, muizen enzovoorts. Dit komt voort uit het instinct om bewegende objecten als prooi te zien. Net als honden is het ook voor katten niet mogelijk om te stoppen met jagen op een laserstraal. Het is namelijk een instinctieve verplichting om te blijven jagen. Katten doen er dan ook alles aan om de laserstraal te pakken te krijgen.

Desondanks blijft het een erg leuk speeltje voor de kat en daarnaast is het een leuk gezicht om de kat hoog en laag te zien springen om de laserstraal in te rekenen. Het kan geen kwaad om eens per week met de laserstraal te spelen, maar voor de kat is het niet goed om dit vaker te doen.

Zoals ook bij honden kunnen katten verslaafd raken aan de laserstraal, omdat de frustratie bij het beestje erg groot is. Omdat er niks te vangen is kan dit echter ook gedragsproblemen veroorzaken bij een kat, terwijl dit helemaal niet de bedoeling is. Het spelen met de kat en de laserpen vergroot echter wel de activiteit van het jagen en is dus wel handig bij het jagen buiten op muizen en vogels.

Kortom, het spelen met een laser pointer is leuk, maar niet te lang.

Let op: schijn nooit in de ogen van de kat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons