Laserpen: do’s en don’ts

Laserpen: do’s en don’ts

Een laserpen is natuurlijk geen speelgoed. Natuurlijk zien veel mensen hun laserpen als een speeltje bij uitstek, maar dat betekent niet dat er geen zaken zijn om rekening mee te houden. Daarom zetten wij speciaal voor jou de dos en donts  uiteen.

 

Do

Gebruik je laserpen om dingen aan te wijzen. Leraren gebruiken een laser pointer om zaken aan te wijzen op een schoolbord of projectiescherm. Ook het zakenleven heeft de laserpen ontdekt voor bij een presentatie. Maar ook als je geen leraar bent of een presentatie niet toe je dagelijkse taken behoren in je werk, is een laserpen handig. Bijvoorbeeld als je naar de sterren kijkt met vrienden of je partner. Als jij helemaal verzot bent op astronomie is een laser pointer geen overbodige luxe. Je kunt sterren aanwijzen. De laserstraal is namelijk zo krachtig. Daar hoef je geen honderden euro’s voor uit te geven.

 

Dont

Ondanks dat een laserpen zich uitstekend leent om bepaalde zaken aan te wijzen,  moet je natuurlijk niet alles aanwijzen. Vliegtuigen bijvoorbeeld. In Amerika was niet al te lang geleden een wat al te enthousiaste laserpen-eigenaar en vliegtuigfanaat. Met zijn laserpen scheen hij op vliegtuigen. Indrukwekkend dat het laserlicht de vliegtuigen bereikte natuurlijk. Zozeer zelfs dat er een hele luchtmacht  én politiemacht op zoek ging naar degene achter de laserpen. Uiteindelijk is de beste man opgepakt. Dat wil jij natuurlijk niet hebben. Het is immers ook gevaarlijk voor de piloten. Komen we meteen bij een ander don’t uit.

 

Dont

Gebruik je laserpen niet om mensen in hun gezicht te schijnen. Met name de ogen kunnen daar schade aan ondervinden. Ondanks dat je je ogen kunt laseren, is het niet aan te raden om een laserlicht in je ogen te hebben. Het laserlicht is zoveel sterker dan normaal licht dat je ogen er schade van oplopen. Zicht is natuurlijk wel een zintuig die je wilt houden.

 

Do

Speel met je hond of kat. Katten en honden zijn verzot op laserlichten. Ze gaan erachteraan met hun hele hebben en houden. Zolang je niet in hun ogen schijnt, is dit een zeer leuk en onschuldig spelletje om te spelen. Niet alleen leuk voor jou, maar ook voor je hond of kat.

 

Dont

Geef je laserpen niet aan kleine kinderen. Zij kennen de regels immers niet en zullen al gauw buiten op straat naar mensen gaan schijnen met een laserpen. Zij vinden dat natuurlijk kattenkwaad, maar in werkelijkheid kan het hachelijke en gevaarlijke situaties tot gevolg hebben. Houd de laserpen dan ook uit de handen van kinderen. Of je moet er zelf bij zijn natuurlijk.

Houd je aan deze do’s en don’ts en er kan niets gebeuren. Een laserpen is een fantastisch hulpmiddel en stiekem ook een ontzettend leuk speeltje. Een laserpen is daarbij ook nog eens spotgoedkoop. Niet voor niets wordt de laserpen zoveel jaar na dato nog steeds iedere dag een stukje populairder.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons