Waar gebruik je een laserpen voor?

Waar gebruik je een laserpen voor?

Laserpennen zijn nog steeds enorm populair, wie denkt dat de laserpen in de jaren 90 is ophouden te bestaan heeft het mis. Er zijn nog steeds een hele hoop laserpennen in omloop. Sterker nog, er zijn een hele hoop soorten, maten en kleuren bijgekomen sinds de jaren 60, toen de laser uit werd gevonden. Toen werd er vooral neerbuigend op gereageerd, maar vandaag de dag zijn we helemaal tevreden met de mogelijkheden die de laser ons te bieden heeft. Met name in de chemie, medische wereld (denk aan ooglaserbehandelingen en haar verwijderen middels lasers) en in de communicatie wordt de laser veelal toegepast. Voor hen die de laser niet op een dergelijke manier kan of wil gebruiken is er de commerciële laser bedacht. In de vorm van een laserpen en een laser pointer. Vooral bedoeld als aanwijsstok (laser pointer) of als geinig cadeautje (laserpen).

Doeleinde van de laserpen

Wat precies de reden is dat u een laserpen koopt is natuurlijk volledig aan u. Hieronder hebben we in elk geval een aantal mogelijke doeleinden van de laserpen c.q. laser pointer op een rijtje gezet:

 

  • Een groene laserpen kan worden gebruikt om een leuk effect in de slaapkamer te creeeren. Zo zijn er niet alleen laserpennen en laser pointers, maar ook laser lampen die de kracht van een laserpen hebben en het licht op bijzondere wijze door de kamer kunnen verspreiden. Het zou dus in de vorm van een sfeermaker ingezet kunnen worden;
  • Met de laserpen, of eigenlijk beter gezegd de laser pointer, kan er iets aan worden gewezen. Zo wordt de laserpen ook wel veel gebruikt in het onderwijs, omdat de leraar of lerares op die manier eenvoudig informatie die belangrijk is aan kan wijzen;
  • Een laserpen kan voor de grap worden gebruikt, door op de grond te schijnen zijn katten en honden nog wel eens geneigd er achteraan te rennen. Zorg er dan wel voor dat de laser niet op gekke plekken komt, want als een kat of een hond iets op het oog heeft dan heeft u het dier binnen een mum van tijd op de kast of op de televisie zitten. U bent gewaarschuwd!
Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons