Laserpennen in het onderwijs

Laserpennen in het onderwijs

Hoewel we tegenwoordig vooral tablets gebruiken in het onderwijs, worden er nog steeds veel laserpennen gebruikt in het onderwijs. Het klassikaal uitleggen van bepaalde informatie, zoals tijdens geschiedenislessen of aardrijkskunde, kan de hulp van een laserpen zo nu en dan goed gebruiken.

Aardrijkskunde

Bij aardrijkskunde draait het volledig om topografie en bepaalde grondstoffen op bepaalde geografische liggingen. Waar ligt wat en waar ligt welk land of welke provincie? We kennen allemaal de vraag nog wel om alle 12 de provincies van Nederland op te noemen. Waar ligt welke provincie? Met de laserpen kan de leraar of de lerares snel en op leuke, interactieve wijze de les vervolgen. Zo wordt leren leuk, aangezien kinderen de laserpen altijd wel interessant hebben gevonden. Daardoor wordt het beter onthouden welke informatie wordt afgegeven.

Geschiedenis

Tijdens geschiedenis kan de laserpen, of eigenlijk meerdere laserpennen, een leuke interactieve tijdlijn maken. Met een beetje hulp van de leerlingen en de leraar of lerares kan er op boeiende wijze een tijdlijn van een bepaalde situatie worden gemaakt. Daarnaast kunnen er ook diverse kleuren worden gebruikt om bepaalde gebeurtenissen binnen een historisch event aan te geven. Zo wordt geschiedenis een beetje levendig en hangt het niet meer volledig af van de manier waarop de historie wordt verteld aan de kinderen. Interactie is belangrijk! Met laserpennen zou u dat prima kunnen realiseren.

Andere doeleinden

Laserpennen worden niet alleen in het onderwijs gebruikt, ook tijdens bedrijfspresentaties of lezingen worden ze veelal gebruikt. Hoewel ze dan wel dezelfde functie hebben, simpelweg iets aanwijzen of aangeven. De laserpen kan ook worden gebruikt als recreatief middel om bijvoorbeeld een leuk effect in de discotheek of in de slaapkamer te realiseren. Zo zijn er ook laser lampen bedacht die met dezelfde kracht en effecten van een laserpen de kamer voorzien van een leuke sfeer. Het zou dus ook prima als sfeermaker ingezet kunnen worden. Dat ze er in de jaren 60 zo negatief tegenover stonden is niet te bevatten eigenlijk, want wie vindt de laser nou niet interessant?

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons