De toekomst in je hand met laserpennen

De toekomst in je hand met laserpennen

 

Met een laserpen heb je de toekomst in de palm van je hand. Klinkt overdreven, toch? Is het niet! Laserpennen zijn namelijk het heden, het verleden en de toekomst. Stel je eens voor wat je allemaal zou kunnen doen met een krachtige laserpen..

 

Het heden

Vandaag de dag worden laserpennen met name gebruikt in het onderwijs. Het is immers hartstikke handig om bepaalde zaken mee aan te wijzen of aan te duiden. Het is een stuk gemakkelijker dan telkens naar het bord of scherm te moeten lopen om iets aan te wijzen met de vinger. Ook in het bedrijfsleven worden laserpennen steeds vaker tot de standaard uitrusting gerekend. Bij een presentatie is een laser pointer immers geen overbodige luxe. Zonder je verhaal te hoeven interrumperen kan je doorgaan met je presentatie. Ook in de entertainment zie je steeds vaker laserlichten. Kijk maar eens naar de lichtshow van ieder concert. In Ziggodome zie je meer laserlichten in een halve minuut dan in de rest van Nederland in een heel jaar.

 

De toekomst

Hoe laserpennen nu worden gebruikt, moge wel duidelijk zijn. Maar de toekomst ligt nog open. Met een aantal aanpassingen zouden er prachtige dingen kunnen gebeuren. Wat te denken van een laser waar je snel en gemakkelijk fruit, groente en vleeswaren mee kunt snijden? Het zou de ideale vervanger van het keukenmes zijn. Het is ook een stuk veiliger. Je kunt je niet meer snijden. Er zou alleen een bepaalde techniek op moeten komen waardoor de laserpen niet door menselijk vlees kan snijden. Anders is het immers wachten op ongelukken. Wordt vast en zeker al aangewerkt!

 

Een laser die energie reproduceert is slechts een kwestie van tijd.

 

Ook in andere velden zou een krachtige laserstraal groot verschil kunnen maken. Bijvoorbeeld in het medisch veld. Of in de biologie, scheikunde of natuurkunde. Maar ook bij een autosloperij. Met een laser zou je met chirurgische precisie een auto kunnen slopen. Er zijn nog zoveel mogelijkheden te bedenken. En dan hebben we het alleen maar over een laserstraal die door materialen zou kunnen branden..

 

Draadloze energie met lasers

Wat te denken van een laserstraal waarmee je energie kunt oproepen. Onmogelijk zeg je? Fout! Het is zelfs al getest. Een laserstraal kan een vliegtuig maar liefst twee dagen in de lucht houden. Uiteindelijk zal het dus komen. Het is slechts een kwestie van tijd. Dachten mensen immers ook niet dat het laseren van ogen niet mogelijk zou zijn?

 

Zonnige toekomst

De toekomst van lasers ziet er goed uit. Maar ook het heden is helemaal niet verkeerd. Je kunt immers je eigen laser pointer aanschaffen voor de prijs van een maaltijd. Dat is natuurlijk ook niet verkeerd. Het is afwachten op wat de toekomst ons gaat brengen. Dat het onze stoutste dromen zal overtreffen, staat eigenlijk wel vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons