Wat is een laserpen?

Wat is een laserpen?

Een laserpen is een klein voorwerp in de vorm van een pen waarin geen vulling zit waar men mee kan schrijven, maar waar een kleine laser in is verwerkt. Met deze laser kan men vervolgens bijvoorbeeld dingen aanwijzen of opmeten. Laserpennen worden veelal als relatiegeschenk of als verjaardagscadeautje gegeven.

Soorten laserpennen

Er zijn verschillende soorten laserpennen. Zo zijn er diverse sterktes, maar ook diverse kleuren. De meest bekende kleur is natuurlijk de rode laser. We zeggen natuurlijk, omdat rood de originele kleur van een laser is. Er zijn nog veel meer kleuren, ook paars, blauw en groen behoren tot de kleurenselectie van de commerciële laserpen. Verder zijn de laserpennen onder te verdelen in diverse sterktes. Die sterkte wordt uitgedrukt in megawatt (mw) en des te hoger de aangegeven mw van de laserpen is, des te verder de laserpen kan schijnen.

Waar gebruikt men de laserpen?

Een laserpen kan erg handig zijn, er zijn dan ook een aantal nuttige functies van de laserpen. Hieronder hebben we een aantal van deze functies uiteengezet:

 

•       Presentaties. Tijdens presentaties kan een laserpen enorm handig zijn om bepaalde informatie aan te wijzen of bepaalde informatie te omcirkelen zodat u eenvoudig kunt presenteren en uw punt kunt maken. Een laserpen wordt dan ook wel eens een laser pointer genoemd;

•       Bouw. In de bouw kan een laserpen worden gebruikt om een bepaalde afstand beter in te kunnen schatten. Tegenwoordig zijn er meetapparaten voorzien van een laser die de afstand van muur tot muur van object tot object bepalen. Zo kan er sneller, maar ook nauwkeuriger worden gemeten;

•       Onderwijs. Met de laserpen kan lesstof eenvoudig toe worden gelicht op een vergelijkbare wijze als bij het voorbeeld van de presentaties. Les geven is in feite presenteren en om die reden kan de laserpen ook in het onderwijs erg nuttig zijn. In plaats van de ouderwetse aanwijsstok kan de laserpen nu worden gebruikt. Zo kunnen leerlingen bijvoorbeeld de laserpen in de hand ontvangen om een land op de kaart aan te wijzen en kunnen er zo leuke en leerzame lessen worden gegeven.

 

U heeft nu een beter beeld van wat de laserpen is en haar mogelijkheden. Bent u nieuwsgierig naar de diverse soorten laserpennen en wat u eventueel zou kunnen doen met een laserpen? Bekijk dan ons assortiment!

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons