Levensduur van een laserpen

Levensduur van een laserpen

Hoe lang gaat mijn laserpen ongeveer mee? Dat is een goede vraag die we vaak krijgen te horen. Wellicht kunnen we in dit artikel wat meer duidelijkheid geven.

 

Wat is een laserpen?

Met de laserpen kun je van vrij ver op een gewenst object schijnen. In feite wijs je dus enkel iets aan met een laserpen en om die reden wordt het dus ook wel laser pointer genoemd. Een aanwijsstok voorzien van een laser. De laserpen wordt veelal gebruikt in het onderwijs, maar ook in de bouw en in andere professies zijn laserpennen erg functioneel. Lasers in het algemeen worden ook veel gebruikt in de chemie, medische wereld of in de communicatie. Een lichte vorm van de laser wordt gebruikt als laserpen, maar ook in spellen als lasergamen. De laserpen die in de winkels ligt kunnen we gebruiken om oppervlaktes en omtrekken op te meten, maar ook om bepaade zaken aan te wijzen. Simple as that.

 

Levensduur van een laserpen

Uiteraard geldt wat er voor alles geldt. De manier waarop je omgaat met de laserpen heeft een hoop effect op de levensduur van de laser. Onder normale omstandigheden kan de gemiddelde laserpen zo’n 10.000 uur mee. Daarbij moet je wel denken om de kwaliteit van de batterijen die je gebruikt om de laser te voorzien van stroom. Afhankelijk van het vermogen van je laserpen heb je een zwaardere en/ of betere kwaliteit batterij nodig. Doorgaans gebruikt de laserpen een AAA batterij.

 

8.000 uur is aardig lang en voor de bedragen die we tegenwoordig neertellen voor een laserpen c.q. laser pointer is dat zeker zeer acceptabel.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons