Welke kleuren laserpennen zijn er?

Welke kleuren laserpennen zijn er?

Er zijn diverse kleuren laserpennen verkrijgbaar in de winkels. Je kunt er leuke spelletjes mee doen, maar je kunt er ook hele lasershows in eigen huis mee realiseren. Altijd leuk natuurlijk, maar dan moet je en wil je wel weten welke kleuren laserpennen er verkrijgbaar zijn. In dit artikel geven we je een overzicht van de diverse kleuren laserpennen.

Paars

Een paarse laser is enorm mooi van kleur, want zoals dat met iedere laser het geval is is de kracht van een laser gebundeld en constant waardoor het licht en dus ook de kleur een stuk feller overkomt. Met een diep paarse laser kun je een leuk effect realiseren en het is weer eens wat anders als de traditionele donkerrode laser. Paarse lasers worden bijvoorbeeld tijdens lasershows gebruikt tijdens concerten en andere evenementen of festivals.

Groen

Dat geldt ook voor de groene laser maar het effect van de groene laser is toch weer iets anders. De kleur staat voor iets positiefs en kan dan ook een positieve draai aan een bepaalde ruimte geven. Verder wordt de groene laser veelal gebruikt als veilige en geluidloze wering van vogels. Denk aan de verjaging van kraaien, duiven en andere vogels die graag van het land van de boer eten.

Blauw

De blauwe laser wordt doorgaans het liefste gebruikt als laser pointer, maar de blauwe laser wordt ook veel gebruikt in laserprinters aangezien deze beter en preciezer drukt. Natuurlijk zijn de blauwe laserpennen niet zo sterk en worden ook niet op die manier gebruikt, het geeft alleen wel aan dat de blauwe laser absoluut zijn functie heeft. Bovendien staat de kleur voor rust en media, dus is een blauwe laserpen perfect te gebruiken als aanwijsstok.

Rood

De rode laser is de vader van alle lasers, met andere woorden. De rode laser was de eerste laser ooit, uitgevonden door Theodore Maiman in 1960. Hij demonstreerde een robijnlaser die donkerrode lichtimpulsen afvuurde. Om dit te bewerkstelligen gebruikte hij synthetisch vervaardigde robijnkristallen. Daar heeft de rode laser dan ook zijn naam aan te danken.

 

In een persconferentie gaf Maiman aan dat er vijf mogelijke toepassingsvlakken waren voor het gebruik van de laser, namelijk:

 

  1. het versterken van het licht;
  2. onderzoeken van materie;
  3. vergroten van het aantal communicatie kanalen;
  4. communiceren in de ruimte;
  5. concentreren van licht voor toepassingen binnen de chemie, industrie en geneeskunde.

Waar te koop?

Een laserpen kun je kopen bij diverse speelgoed winkels, maar je zou er ook online naar kunnen zoeken. Er zijn genoeg webshops die volledig in het teken staan van de eerder genoemde paarse, groene, blauwe en rode lasers. Voor meer informatie over de prijs en de mogelijkheden van een bepaalde laserpen of laser pointer kun je het beste onze website raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons