Verschil rode en groene laserpointer

Het verschil tussen een groene en een rode laser pointer

Vroeger had je alleen nog de rode laser. Dat was zon tien jaar geleden toen lasers voor het eerst ook te krijgen waren voor consumenten. Tegenwoordig heb je echter ook de groene lasers die populairder dan ooit tevoren zijn. Je ziet ze zelfs bij menig voetbalwedstrijd of in een discotheek. Lichtshows worden steeds vaker gedaan door groene lasers. Welke laser pointer is beter en wat is het verschil?

 

Perceptie

Welke laser beter is, kan natuurlijk niet beantwoord worden. Dat is immers puur smaak afhankelijk. Toch zijn er wel degelijk duidelijke verschillen aan te wijzen. De groene laser pointer is bijvoorbeeld een stuk helderder. Zet een rode laser en een groene laser tegen over elkaar met dezelfde kracht en je zult zien dat de groene laser helderder is. Dit komt doorat je ogen een stuk gevoeliger zijn voor groen dan voor rood. Het heeft dus niks met kracht te maken zoals aanhangers van de groene laser weleens willen beweren. Het heeft alles te maken met je ogen.

 

Groen of toch rood

Als jij dus graag wilt dat iedereen jouw laser zo goed mogelijk kan zien, is er maar één logische keuze: de groene laser pointer. Maar je kan natuurlijk ook meer ophebben met de kleur rood. In dat geval is de keuze ook gemakkelijk gemaakt. Of misschien ga je voor de laagste prijs. Dan is een rode laser pointer weer de beste keuze. Doordat er minder kristallen gebruikt hoeven te worden, is de rode laser pointer iets goedkoper.

Beste blijft natuurlijk om beide lasers aan te schaffen. In dat geval kan je zelf bepalen welke laser je voor welk doeleinde beter vindt. Zo vinden wij voor presentaties de rode laser ongeëvenaard. Als je echter sterren wilt bekijken, dan is de groene laser weer beter. De verschillen zijn zo klein, maar toch zo immens.

Dit bericht is gepost in Overig. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hulp nodig? Whatsapp met ons