Telefoon 085 2460172
Voor 17:30 bestellen = morgen in huis
Betrouwbaar en veilig
info@laser-lamp.nl

Paarse laserpen met vijf opzetstukjes

Tijdelijk uitverkocht Paarse laserpen met vijf opzetstukjes

Paarse laserpen met vijf unieke opzetstukjes

Één van de meest unieke kleuren laserstralen is toch wel paars. Naast de reguliere en professionele paarse laserpennen hebben wij nu ook een versie met 5 opzetstukjes in het assortiment opgenomen. Door middel van de opzetstukjes kan u met de laserpointer in een handomdraai de meest uiteenlopende figuren projecteren. Een eigen lasershow met paars licht? Bestel dan deze laserpen!

De laserpointer is van hoge kwaliteit en afgewerkt met een antislip coating. Uiteraard wordt het product geleverd in een luxe doos waar zowel de laserpen als de opzetstukjes veilig in kunnen worden opgeborgen. De laserpen werkt op reguliere AAA-batterijen die vanzelfsprekend worden meegeleverd zodat u direct aan de slag kan!

 

Een stukje geschiedenis van de laserpen

Het is natuurlijk altijd leuk om wat te leren en omdat laserpointers veel in het onderwijs worden gebruikt is het wel leuk om een klein stukje geschiedenis van de laser tot je te nemen. Een van de meest bekende stukken geschiedenis is dat niemand weet wie de uitvinder van de laser is. Er zijn verschillende verhalen.

In 1958 dienden Townes en Schawlow, twee wetenschappers werkzaam bij Bell Labs, de octrooiaanvraag in voor de maser waar de theoretische beschrijving van de laser bij in zat. Deze werd in hun aanvraag de optische maser genoemd.

Een ander verhaal is dat Gordon Gould zijn notities over de LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) in 1957 liet vastleggen door een notaris. Hij diende echter geen octrooivraag in, omdat hij net als Townes en Schawlow dacht dat hij een werkend exemplaat moest laten zien.

Om een werkende laser te maken stopte Gould met zijn opleiding en ging hij bij de Technical Research Group werken. In 1959 diende Gould alsnog de octrooiaanvraag in op de laser, maar hij was te laat. Townes en Schawlow hadden een jaar eerder een vergelijkbare aanvraag ingediend.

In 1960 werd de eerste functionele laser gemaakt, door Theodore Maiman, die bij Hugh Research Laboratories werkte. Samen met zijn assistent demonstreerde hij dat jaar de robijnlaser die de klassieke rode kleur afvuurde.

Als we een klein beetje vooruit spoelen dan zijn we lichtjaren van de enkel rode laser. Vandaag de dag zijn er ook groene en paarse lasers, zoals deze paarse laserpen met vijf opzetstukjes.

Laser
Batterijen2x AAA
Kleur laserPaars
Laserklasse2
Reikwijdte3000 meter
Vermogen<1mW

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Merk: Emax Lasers
  • Model: paars-5caps
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk uitverkocht
  • €24,99
  • Excl. BTW: €20,65

Tags: laserpen