Telefoon 085 2460172
Voor 17:30 bestellen = morgen in huis
Betrouwbaar en veilig
info@laser-lamp.nl

Rode laserpen met vijf opzetstukjes

Tijdelijk uitverkocht Rode laserpen met vijf opzetstukjes

Rode laserpen met vijf verschillende opzetstukjes

De bekende rode laserpen maar dan anders! Deze laser wordt geleverd met maar liefst 5 opzetstukjes, hiermee kunnen allerlei figuren geprojecteerd worden op bijvoorbeeld het plafond. De opzetstukjes kunnen gemakkelijk op de laserpen gedraaid worden wanneer u eens wat anders wil dan een gewone stip. De opzetstukjes doen overigens niks af aan de sterkte van de laserstraal, die blijft zeer krachtig!

De laserpointer is van hoge kwaliteit en afgewerkt met een antislip coating. Uiteraard wordt het product geleverd in een luxe doos waar zowel de laserpen als de opzetstukjes veilig in kunnen worden opgeborgen. De laserpen werkt op reguliere AAA-batterijen die vanzelfsprekend worden meegeleverd zodat u direct aan de slag kan!

Er zijn talloze soorten lasers. Zowel op professioneel vlak als voor hobbyisten zijn er lasers te vinden. Met name laserpennen bedoeld om mee te presenteren worden veel verkocht. Leraren, speakers en presentatoren vallen vooral onder de doelgroep grootgebruikers, maar er zijn natuurlijk nog veel meer scenario’s te bedenken waarin een laserpen leuk is om te hebben en handig is om te gebruiken.

Er zijn verschillende soorten niches waarin laserpennen en lasers graag worden gebruikt. De laserpennen die wij hier verkopen zijn perfect voor presentaties.

 

Einstein, Gould of toch Maiman?

Waar komt de laser eigenlijk vandaan en hoe werkt een laserpen? Wie we de uitvinder van de laser mogen dopen kunnen we aan de discussie overlaten. Want er is eigenlijk geen duidelijk bewijs voor en zou de uitvinding aan verschillende mensen toegekend kunnen worden.

Zo kwam het concept van de laser van het bureau van Einstein, maar dat bleef vooral bij het concept. In 1960 wist Theodore Maiman met een robijn de ‘eerste laser’ te produceren, maar in 1977 pattendeerde Gordon Gould de ‘eerste laser’. Dus aan wie hebben we onder andere al die handige laser pointers te danken? Dat blijft waarschijnlijk voor altijd een raadsel.

 

Hoe werkt een laserpen?

Laserpennen bevatten een ‘lichtgewicht’ laser, met andere woorden, de laser in je laserpen zijn niet super sterk en daarmee dus super veilig. Wel zijn ze erg handig voor presentaties en om je kat helemaal dol te maken. Een laserpen werkt natuurlijk hetzelfde als een ‘gewone’ laser. Een laser zend licht uit die wordt versterkt met elektromagnetische straling. De mate waarin het licht wordt versterkt bepaald de kracht van de laser. Door de kracht perfect uit te meten kan de laser verschillende doeleinden hebben.

Wist je bijvoorbeeld dat de astronauten van Apollo 11 in 1969 een laser gebruikten om de afstand tussen de maan en de aarde te berekenen? De meting was op een vinger dikte nauwkeurig. Vandaag de dag zien we een vergelijkbaar voorbeeld in de praktijk met de laser waterpassen. Passen, meten of aanwijzen? De laserpen kan het allemaal hoor!

Laser
Batterijen2x AAA
Golflengte650nm
Kleur laserRood
Laserklasse2
Reikwijdte3000 meter
Vermogen<1mW
Zichtbare straalJa (in het donker)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

  • Merk: Emax Lasers
  • Model: Rood-5caps
  • Beschikbaarheid: Tijdelijk uitverkocht
  • €17,99
  • Excl. BTW: €14,87

Tags: laserpen