Telefoon 085 2460172
Voor 17:30 bestellen = morgen in huis
Betrouwbaar en veilig
info@laser-lamp.nl

Technisch

Wat is een milliwatt?
Wat is een milliwatt?Een laserpen heeft een aantal technische aspecten, deze bespreken we 'milliwatt'. Een milliwatt is een samengesteld woord welke bestaat uit ‘’milli’’, afkomstig van mille, en watt.Watt is voor velen een bekende term, je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op de verpakking van een laserpen. Watt is een natuurkundige eenheid die is vernoemd naar de Schotse ingenieur James Watt. Watt geeft simpelweg het vermogen aan, oftewel de energie per tijdseenheid. Het onderdeel ‘’milli’’ is zoals gezegd afkomstig van mille, wat duizend betekend. 1000 milliwatt..
 De werking van een laserpen deel 3: de golflengte
 De werking van een laserpen deel 3: de golflengte Monochromatisch laserpen lichtHet licht van een laser is vaak monochromatisch. Dit houdt in dat het licht slechts één kleur is. Een bekende kleur van een laser is de groene laserstraal. De bandbreedte van een laserstraal is minder dan een nanometer. Dit geldt voor zowel laserstralen in shows als bij een laserstraal uit bijvoorbeeld een laserpen. De bandbreedte kan zelfs minder zijn dan een femtometer. Deze bandbreedte wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de smalbandigheid van de energieovergangen van de atomen in..
 De werking van een laserpen deel 2: de laserdiode
 De werking van een laserpen deel 2: de laserdiode Werking laserpenZoals bekend is een laser in principe een lichtbron die te zien is als een smalle bundel licht. Het licht van een laser blijft gebundeld, omdat een laserstraal door middel van spiegels en prisma’s als dunne straal wordt uitgezonden. Het licht is daarnaast volledig monochromatisch, wat betekent dat het licht slechts één kleur is, zoals bijvoorbeeld een groene laserstraal. Een laserdiode is echter een halfgeleidende diode, die wel het effect van een laser vertoont. De diode geleidt de elektrische stroom slec..
Werking van een laserpen deel 1: wat is een laser?
De werking van een laserpen deel 1: wat is een laser? Licht van een laserEen laser is in principe een lichtbron die te zien is als een smalle bundel licht. Dit licht blijft gebundeld, omdat een laserstraal door middel van spiegels en prisma’s als dunne straal wordt uitgezonden. Daarnaast is het licht volledig monochromatisch, dit betekent dat het licht slechts één kleur is, zoals bijvoorbeeld een groene laserstraal. Dit in tegenstelling tot licht dat de mens gewend is, zoals daglicht of licht van een lamp. Dit bevat namelijk meerdere kleuren. Het licht dat door de lichtbron wo..
Wat is een laserpen nu eigenlijk?
Wat is een laserpen nu eigenlijk?Ben je van plan om een laserpen aan te schaffen? Dan is het handig om te weten wat een laserpen nu eigenlijk precies is. Achter de krachtige straal die de laserpen geeft zit een hele techniek. In dit artikel lees je daar meer over.Een laser is een lichtbron die je ziet in een smalle lichtbundel. De laserstraal wordt door middel van prisma’s en spiegels als een dunne straal uitgezonden. In tegenstelling tot gewoon daglicht of lamplicht geeft een laserstraal slechts in één kleur licht. Gestimuleerd lichtHet Engelse woord laser is een afko..
De toekomst in je hand met laserpennen
De toekomst in je hand met laserpennen Met een laserpen heb je de toekomst in de palm van je hand. Klinkt overdreven, toch? Is het niet! Laserpennen zijn namelijk het heden, het verleden en de toekomst. Stel je eens voor wat je allemaal zou kunnen doen met een krachtige laserpen.. Het hedenVandaag de dag worden laserpennen met name gebruikt in het onderwijs. Het is immers hartstikke handig om bepaalde zaken mee aan te wijzen of aan te duiden. Het is een stuk gemakkelijker dan telkens naar het bord of scherm te moeten lopen om iets aan te wijzen met de vinger. Ook..
Basisprincipe van een laserpen
Basisprincipe van een laserpenDit leuke filmpje geeft een weergave aan de hand van animaties over het ontstaan van een laserstraal. Alle ingrediënten voor een laserstraal worden benoemd in dit filmpje. Om een laser te maken heb je een grote collectie atomen nodig die energie opwekken. Zodra één van de atomen met een foton in aanraking komt, worden de andere atomen ook gestimuleerd met energie. In plaats van alle energie te laten ontsnappen, kun je deze opvangen tussen, als het ware, twee spiegels. Energie van een laserpenAls al deze energie opgevangen wordt in één ruimte, ..
Welke kleur laserpen is het meest zichtbaar?
Welke kleur laserpen is het meest zichtbaar?Niet alle kleuren van lasers zijn zichtbaar. De lasers die wel zichtbaar zijn bevinden zich binnen een zogeheten zichtbaar spectrum van golflengten. Dit gebied loopt van 380 nanometer en 780 nanometer in lucht en vacuüm. De kleuren die bij deze uitersten horen zijn respectievelijk violet en rood. Een kleur die buiten dit gebied valt is infrarood. Deze kleur is niet waar te nemen met het menselijk oog. Zichtbaar spectrum van de laserpenWanneer zich veel rook bevindt in een ruimte, zoals bijvoorbeeld bij feesten, worden de laserstr..
Weergeven 1 t/m 8 van in totaal 8