Telefoon 085 2460172
Voor 17:30 bestellen = morgen in huis
Betrouwbaar en veilig
info@laser-lamp.nl

Verschil tussen laserpen en laser pointer

Verschil tussen laserpen en laser pointer

Verschil tussen laserpen en laser pointer

Het verschil is relatief eenvoudig uit te leggen, er is namelijk geen verschil in de zin van een laserpen is een laser pointer én de laser pointer is een laserpen. Het verschil zit hem in de figuurlijke zin van het woord. Zo wordt de benaming laser pointer voornamelijk gebruikt in het onderwijs en bij presentaties. Het is simpelweg een laserpen die wordt gebruikt als aanwijsstok. Dat is in het kort het verschil tussen beide.

Waarom een laser pointer?

Een laser pointer is simpelweg het aangeven van de laser op een bepaald punt. U wijst iets aan met de laser. De laserpen heeft een ietwat, doorgaans onterechte, slechte reputatie. Dat komt omdat men in de jaren 60 dacht dat het een ‘death ray’ was en dat het in de ogen schijnen met een laser kan resulteren in verminder zicht of zelfs kon leiden tot blindheid. Nu is dat in zekere zin waar, maar ligt volledig aan de sterkte van de laser en de duur waarmee wordt geschenen in de ogen. Een laserpen die in de winkels ligt met als einddoel het opmeten van oppervlaktes en omtrekken en het aanwijzen van bepaalde zaken is niet gevaarlijk. Als er dan toch een label aan moet hangen zouden we eerder het woord nuttig gebruiken.

Wanneer een laserpen of een laser pointer?

De vorm van een laserpen is vergelijkbaar met die van een balpen, een laser pointer heeft doorgaans dezelfde vorm. Echter is een laser pointer ook wel gevormd als een langwerpig, stalen buisje. In feite een korte aanwijsstok of zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen, a pointer.

De laser pointer wordt, zoals we dat hierboven al even aangaven, voornamelijk in het onderwijs gebruikt en bij presentaties. De laserpen heeft meer een relatiegeschenk of een verjaardagscadeau waarde waar met name kinderen of jonge pubers zich kostelijk mee kunnen vermaken. Daarnaast zijn er een hele hoop kleuren beschikbaar, maar kan men ook prima een laser show met laserpennen realiseren in eigen huis. De mogelijkheden zijn eindeloos, tot hoever reikt uw fantasie?

Waar te koop?

Laserpennen en laser pointers zijn te koop in diverse speelgoedwinkels, maar er zijn ook diverse webwinkels zoals deze webshop die speciaal toe zijn gespitst op de verkoop van allerlei soorten, maten en kleuren laserpennen. Dus bent u nieuwsgierig naar het assortiment? Dan kunt u het beste naar de diverse webwinkels surfen voor meer informatie en een hele hoop inspiratie.

Posted by Tim Buikema

Products related to this article

rode laser met 5 figuurtjes

rode laser met 5 figuurtjes

Rode laser met vijf figuurtjesDit product is helaas niet meer leverbaar.Deze rode laser is v..

€6,99 Ex Tax: €5,78

Related Articles

Wat kun je doen met een combi laserpen?
Wat kun je doen met een combi laserpen?Wil je graag een laserpen, maar vind je het lastig om een kleur te kiezen? Dan is het wellicht een optie om een combi laser aan te schaffen. Een combi laser bevat twee kleuren laser pointers. Dit zijn bijvoorbeeld een rode en groene laser in één. Een laserpen voor elke gelegenheidHet grote voordeel van een combi laser is, dat je voor elke gelegenheid weer een andere kleur laserpen kunt gebruiken. Als je een presentatie moet geven, kun je bijvoorbeeld kiezen voor rood. Wanneer je met je huisdier wilt spelen is paars of rood een goede o..

0 Comments To "Verschil tussen laserpen en laser pointer"

Write a comment

Your Name:
 
Your Comment:
Note: HTML is not translated!