Telefoon 085 2460172
Voor 17:30 bestellen = morgen in huis
Betrouwbaar en veilig
info@laser-lamp.nl

Groene & rode laserpen XL - nieuwe versie!

Tijdelijk uitverkocht Groene & rode laserpen XL - nieuwe versie!

Speciale laserpen met 2 kleuren lasers!

Deze speciale laserpen heeft een groene én een rode laser in één. Door de twee knopjes zijn de lasers apart of samen aan te zetten.

Combilasers zijn de laatste tijd meer en meer een trend aan het worden. Ook in de webshop van Laser-Lamp.nl zijn combilasers te vinden. Zo hebben wij ook de 1mW groene & rode laserpen in onze webshop staan. Het speciale aan deze laserpen  is dat het twee kleuren combineert tot één laser.

Door middel van simpele knopjes kun je elk van deze twee kleuren activeren bij de 1mW groene & rode laserpen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om beide kleuren lasers tegelijkertijd te activeren. De verschillende kleuren kunnen namelijk door middel van twee knopjes worden geactiveerd.

De groene & rode laserpen heeft een grote reikwijdte, de groene kleur kan namelijk tot wel 4000 meter ver reiken en de rode kleur kan tot wel 1500 meter ver reiken. Met een laserklasse van 2 is het een leuke laser uit onze webshop..

De groene & rode laserpen wordt geleverd inclusief twee batterijen, waardoor je direct met de laser aan de slag kunt gaan. De groene & rode laserpen kan met normale post worden verzonden, waardoor je niet thuis hoeft te zijn als de laser bezorgd wordt.

 

Leuke effecten met groen-rode laserpen

Laserpennen zijn enorm handig, maar ei-gen-lijk zijn ze vooral erg leuk om te hebben. Zo kun je hele leuke effecten realiseren met je groen-rode laserpen. Hieronder een aantal voorbeelden.

 

Leuk voor jong en oud

Laserpennen zijn zowel voor jonge mensen als voor oude mensen erg leuk om te hebben. Het is dus eigenlijk altijd wel een geslaagd cadeau. Zeker als je iemand kent die graag naar de sterren kijkt en ze bestudeert of graag presenteert.

Ook zakelijk wordt het veel als relatiegeschenk gegeven. Simpelweg omdat de gadget vele mogelijkheden biedt en het weer eens wat anders is dan een agenda of een kladblok. De laser tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Zowel bij jong als bij oud. Laserpen worden gebruikt voor presentaties, maar ook als speeltje voor je huisdier.

 

Sterrenkunde

Een andere populaire toepassing van de laserpointer is binnen de sterrenkunde. Met een laserpointer kunnen astronomen en/of hobbyisten makkelijker sterren aanwijzen.

Het maakt snel duidelijk om welke ster het gaat en kan de astronoom sneller uitleggen wat er zo bijzonder is aan de ster. Dat maakt van de laserpen een essentieel stuk gereedschap voor een efficiënte leermethode.

Ondanks dat laserpennen erg goed passen binnen de astronomie kan de laserstraal natuurlijk de ruimte niet bereiken. Sterren zijn veel te ver van de aarde verwijderd. Sterker nog, je ziet het licht van een ster alleen wanneer deze al ‘dood’ is en er miljoenen jaren over doet om onze atmosfeer te bereiken.

Het lijkt dus alsof we met de laserpennen de ruimte in kunnen schijnen, maar dat is slechts optisch bedrog.

Deze XL laserpennen hebben groot bereik, met name de groene laserpen komt erg ver. Dat komt omdat de kleur groen tot wel 20 keer beter zichtbaar is voor het menselijk oog dan de rode lichtstraal. Deze laserpennen hebbe een laserklasse van 2, maar wat houdt dat eigenlijk in?

 

Klasse 2 en 2M

Er zijn twee soorten klasse twee. Hieronder de uitleg:

Klasse 2: de laserpen is ongevaarlijk wanneer deze normaal wordt gebruikt. Zoals de meeste laserpointers hebben ook deze lasers een vermogen tot 1 mW. Enkele seconden in een dergelijke laser staren kan tot kleine oogbeschadiging leiden.

 

Klasse 2M: dit type laser is te vergelijken met klasse 2, zolang er geen extra accessoire als bijvoorbeeld lenzen worden gebruikt om het licht van de laser nog verder te concentreren. Lasers uit klasse 2M produceren een brede lichtstraal.

 

Toepassingen van de laser

Naast een functie als laserpen zijn er nog veel meer praktische voorbeelden waarin lasers worden gebruikt. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

 • Voor het afspelen van optische media zoals cd’s, dvd’s en Blu-rays worden lasers gebruikt;
 • Het versturen van data door optische kabels maken gebruik van lasers;
 • Lasershows op grote en kleine evenementen;
 • In de bouw wordt er ook veel gebruik gemaakt van lasers. Laserpennen zijn uitstekende meetinstrumenten, denk aan waterpassen en 3D laserscanning;
 • In de medische wereld worden lasers gebruikt voor onder andere oogheelkunde;
 • In de industrie worden lasers gebruikt om zware metalen nauwkeurig te snijden;
 • Extreem lage temperaturen bereiken in een gas door gebruik te maken van laserkoeling;
 • In telecommunicatie worden ook lasers gebruikt in optische draadloze communicatie.

Laserpennen zijn dus niet alleen maar voor presentaties handig, maar de laser in deze pennen zijn, hoewel in krachtigere uitvoering, ook anders toepasbaar. Leuk om te geven en leuk om te krijgen! Zeker in combinatie met een goede presentatie of een goed verhaal. Wat vertel jij bij deze XL groene en rode laserpen.

Laser
Batterijen2x AAA
Golflengte650nm & 532nm
Kleur laserRood & groen
Laserklasse2
Reikwijdte4000-4500 meter
Vermogen<1mW
Zichtbare straalJa (in het donker)

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

 
 • Merk: Laser-lamp.nl
 • Model: GR-RO
 • Beschikbaarheid: Tijdelijk uitverkocht
 • €34,99
 • Excl. BTW: €28,92

Tags: 5mw groene rode laserpen, combi lasers, gr-ro